Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Apartamentele vechi raman  o solutie viabila !

Apartamentele vechi raman o solutie viabila !

 

Asta se întâmplă nu doar în orașele mici și mijlocii, unde activitatea de construcții este foarte scăzută, ci și în marile centre regionale.

În ultimii ani, dezvoltarea de ansambluri rezidențiale în Capitală și în marile orașe ale țării a luat avânt, astfel că oferta de locuințe noi din piață a crescut în mod vizibil. Cu toate acestea, apartamentele din blocurile vechi rămân încă o opțiune viabilă pentru mulți potențiali cumpărători.

Construcțiile noi mai au mult de crescut

Dincolo de răspunsul exact la această întrebare, este clar că, deși construcțiile de locuințe noi sunt pe un trend crescător, acest segment nu poate satisface în totalitate cerințele pieței. Diferența față de cererea potențială este, așadar, cât se poate de vizibilă – iar asta se simte mai ales în orașele mici și mijlocii ale țării, unde activitatea de construcții de locuințe este extrem de scăzută (ba chiar aproape de zero).

Vechile blocuri de apartamente pot fi însă atractive pentru potențialii cumpărători chiar și în marile orașe ale țării, care consemnează în momentul de față o reală efervescență a dezvoltărilor rezidențiale. Iar asta se datorează în primul rând localizării lor favorabile. Astfel, deși în ultimii ani au apărut proiecte rezidențiale noi în zone mai bune ale Capitalei, prețurile acestora rămân încă prohibitive pentru o categorie importantă de cumpărători, anume beneficiarii programului Prima Casă.

Localizarea contează!

Este de așteptat însă că nu toți cumpărătorii (relativ) restricționați din punct de vedere financiar vor accepta varianta de a merge la periferia orașului. Un studiu derulat recent de Imobiliare.ro a relevat că importanța amplasamentului unei proprietăți a crescut de la 53,7% în 2015 la 59,8% în 2016. Atenția acordată factorului localizării este recunoscută: „Am observat că pentru cumpărător este important să găsească o locuință în zona care s-a obișnuit – obișnuința se spune că este a doua natură; o mare parte din oameni pun accent pe așa ceva: Un alt aspect important legat de localizare este reprezentat de apropierea de școli, grădinițe, spitale etc., urmat de accesul la mijloacele de transport în comun (în special metrou), dar și de apropierea de locul de muncă.

În acest context, este evident că, pentru clienții cu buget limitat, dar care țin să locuiască într-o anumită zonă, apartamentele vechi rămân o opțiune viabilă – atât timp cât, desigur, prețurile acestora se mențin la un nivel competitiv comparativ cu alternativele similare de pe piața nouă.

 

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More