Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Investitiile in mobila nu sunt rentabile nici pentru chiriasi,nici pentru proprietarii apartamentelor de inchiriat

Investitiile in mobila nu sunt rentabile nici pentru chiriasi,nici pentru proprietarii apartamentelor de inchiriat

Calculul este foarte simplu. Proprietarii nu cumpara mobilier pentru ca nu sunt siguri ca isi scot rapid investitia cerand o chirie mai mare daca apartamentul e mobilat. In cele mai multe cazuri, criteriul chirie mica e un criteriu esential in aceasta perioada. Asa ca se alege o investitie sumara in mobilier. De cealalta parte, din perspectiva chiriasilor, oricat s-ar uita la o partiala personalizare a locuintei, nici acestia nu sunt dispusi sa faca prea mari investitii in mobilier pentru un apartament pe care nu il detin, mobilier pe care eventual sa-l mai transporte dupa 1-2 ani in alt loc. Astfel ca si chiriasii fac investitii reduse in mobilier, inspre strictul necesar sau reduse la anumite personalizari minime. Aceste aspecte sunt valabile in general, cu cele mai multe exceptii pe segmentul de lux.

Cu toate acestea, printre criteriile care influenteaza chiria este si acela daca apartamentul este sau nu mobilat. Influenta asupra pretului nu este insa extrem de semnificativa. Datele concrete arata ca proprietarii prefera sa scoata ofertele la o chirie mai mica fara a face investitii in dotari si mobilier, aceasta fiind varianta cea mai profitabila. Care sunt insa diferentele de chirie, de la caz la caz? In Bucuresti, pentru o garsoniera nemobilata pretul mediu de inchiriere solicitat este de 190 de euro, iar pentru cea mobilata se solicita 218 de euro, cu 28 de euro mai mult, arata analiza efectuata de specialistii in domeniul imobiliar.

Un apartament cu 2 camere nemobilat este evaluat de proprietar cu un pret mediu de 280 de euro, fata de 322 cat se solicita pentru acelasi tip de apartament, dar cu mobila inclusa. Diferenta de 42 de euro este data tocmai de aceasta facilitate. Si in cazul apartamentelor cu 3 camere situatia este similara. Pentru un apartament nemobilat pretul mediu solicitat estimat este de 400 de euro, iar pentru unul mobilat chiria medie este de 450 de euro, cu 50 de euro mai mult.

Astfel, din perspectiva proprietarilor, cresterea chiriei cu 10-15% in medie nu justifica investitia in mobilier si dotari ale unui apartament scos la inchiriat, in conditiile in care suma investitita se recupereaza din diferenta de chirie in minim 4-5 ani.

Related Posts

O noua incapere fara nici un cost

O noua incapere fara nici un cost

Avem o relatie de iubire sau de ura cu locuintele noastre. Acea persoana care isi iubeste casa nespus de mult este o persoana norocoasa, insa nu prea …

Read More
Cum sa atragi chiriasi de buna calitate

Cum sa atragi chiriasi de buna calitate

Daca si tu ai o proprietate pe care o inchiriezi de ceva vreme, cu siguranta stii ca cel mai mare stres este sa ai chiriasi stabili, pentru a evita si…

Read More