Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Motivele pentru care ar trebui sa-ti cauti o chirie inainte de venirea toamnei

Motivele pentru care ar trebui sa-ti cauti o chirie inainte de venirea toamnei

Si in imobiliare se aplica un principiu economic simplu: momentul de apogeu al cererii nu este cel mai bun pentru incheierea unei tranzactii. Sezonul estival este, de regula, o perioada de acalmie pentru piata imobiliara, in special insa pentru inchirieri. Asta pentru ca majoritatea celor aflati in cautarea unei locuinte temporare Isi amana cautarea pentru toamna – anotimpul cel mai activ pe acest segment, datorita revenirii studentilor in centrele universitare. Ca pe orice alta piata, varianta de a astepta pana in momentul de apogeu al cererii pentru a incheia o tranzactie nu este tocmai cea mai inteleapta decizie. De ce? Ti-am pregatit o lista de motive pentru care ar trebui sa incepi sa-ti cauti o chirie din timpul verii: 

Ai de unde alege:

Desi exista unii proprietari care prefera sa astepte venirea toamnei pentru a-si scoate locuintele pe piata la un pret mai mare, sunt destui si cei care sunt dispusi sa inchirieze mai devreme, pentru a nu pierde una sau mai multe luni de chirie. Asta inseamna ca oferta este una generoasa si pe timp de vara, iar faptul ca aceasta depaseste volumul cererii iti da tie mai multe oportunitati de a alege.

Poti obtine un pret mai bun:

Nu in cele din urma, un motiv important pentru care ar trebui sa cauti o chirie din timpul verii este ca poti incheia o tranzactie la un pret mai bun – din doua motive. in primul rand, este stiut faptul ca majoritatea proprietarilor din marile orase vad venirea toamnei drept un prilej de majorare a preturilor, in asteptarea „valurilor” de studenti aflati in cautarea unei locuinte, asa ca este de preferat sa inchei o tranzactie la preturile mai mici, din vara. Mai mult, atunci cand nu au de-a face cu zeci de clienti interesati de proprietatea lor, proprietarii se arata si mai flexibili in negocieri.

Poti cauta pe indelete:

Probabil ca ai experimentat pe pielea ta pana acum ca „graba strica treaba”. E valabil si atunci cand cauti o chirie. Datorita faptului ca cererea pe acest segment este mica pe timp de vara, si presiunea de a te decide rapid pentru ceva anume este mult redusa. Asta inseamna ca tu te poti relaxa si poti analiza cu atentie – la rece – ofertele pe care le ai la dispozitie. Astfel, sansele de a gasi ceea ce ti se potriveste sunt mai mari.

Ai mai multe sanse sa obtii ceea ce iti doresti:

In timpul sezonului estival, pe piata sunt mai putini clienti aflati in cautarea unei chirii. Prin urmare, concurenta pentru aceeasi oferta este mult redusa comparativ cu perioada de maxima activitate, adica toamna. Acesta este, iarasi, un avantaj pentru tine: ai mai multe sanse sa „bati palma” pentru locuinta care iti place atat de mult, fara sa-ti fie teama ca o va inchiria altcineva inainte.

Related Posts

Cartierul Gheorgheni - Student, caut chirie

Cartierul Gheorgheni - Student, caut chirie

Cartierul Gheorgheni poate să mai fie numit, din punctul nostru de vedere şi "Cartierul cu de toate". În cadrul acestuia se găsesc …

Read More
Toamna in gradina ta

Toamna in gradina ta

Sunt trei aspecte importante de care trebuie sa tinem seama in decursul lunilor de toamna, in special in septembrie. Primul se refera la faptul ca acu…

Read More