Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Vrei o locuință mai spațioasă? Iată câteva trucuri!

Vrei o locuință mai spațioasă? Iată câteva trucuri!

Te-ai mutat într-o garsonieră? Camerele apartamentului în care locuiești cu chirie nu sunt suficient de mari? Nu trebuie să te pricepi la design interior pentru a-ți amenaja casa într-un mod plăcut. Există o mulțime de trucuri cu ajutorul cărora îți poți transforma locuința de câțiva metri pătrați, într-un spațiu luminos și încăpător. În continuare vom enumera doar câteva…

Profită de lumina soarelui!

  • Lumina și căldura naturală, sporește confortul oricărei locuințe și oferă iluzia unui spațiu mai amplu și mai plăcut. Încearcă...nu te costă nimic!

În zilele mohorâte sau spre seară, trage draperiile!

  •  Pentru ca spațiul în care locuiești să fie cât mai relaxant, este de preferat ca draperiile să fie în aceeași nuanță cu pereții. Același lucru se aplică și în cazul jaluzelelor.

Astfel , un perete de culoare bej, sau alb esteîn perfectă armonie cu draperii deschise, apropiate în nuanță.

Scapă de ornamentele inutile!

  • Dacă locuiești cu chirie într-o garsonieră sau într-un apartament poți cădea de comun acord cu proprietarul pentru a renunța la covorul mare și încărcat de imprimeuri sau la mobilierul în plus. Nu merge pe ideea că nu se vor putea face schimbări sau nu merită efortul! Este un ,,must,, ca locul pe care îl numești ,,acasă,, să -ți fie pe plac. Înlocuiește ulterior cu obiectele preferate sau unde nu este cazul, lasă locul liber....cu atât mai bine!

Canapeaua extensibilă sau chiar și un fotoliu extensibil sunt foarte utile și fac economie de spațiu.

  • Dacă ești chiriași într-un apartament sau o garsonieră, cel mai probabil nu vei dori să schimbi patul deja existent. Pentru cei care sunt proprietari, sfatul este acela de a-și achiziționa piese de mobilier reglabile și extensibile pentru a avea un spațiu mai amplu.

Un obiect de mobilier poate avea mai multe întrebuințări.

  • Nu luăm ca exemplu fotoliul sau scaunul pe post de dulap...să ne gândim la ceva mai estetic. De pildă, un taburet cubic, poate fi folosit ca o măsuță de cafea și viceversa.  Fără a mai avea nevoie de clasicele rafturi, cărțile aranjate una peste alta reprezintă o bibliotecă în sine. De multe ori, aranjate ingenios, pot ține locul chiar și bradului de Crăciun. Nu ai nevoie decât de puțină creativitate pentru a putea -  fie că stai în chirie sau că ești proprietarul unui imobil -, să-ți personalizezi  camerele.

Un alt truc foarte util și necostisitor: Fii ordonat și organizat!

  • Știm cu toții că  este mai comod și mai simplu să ne aruncăm lucrurile în toate părțile, încă de la intrarea în casă, mai ales după o zi plină. Atunci când toate sunt la locul lor, nu vei crea doar iluzia de spațiu, ci chiar îl vei avea! În plus, o să scapi de tot stresul atunci când se anunță în vizită, pe ultima sută de metrii prietenii, părinții sau proprietarul.

 

Întotdeauna într-o casă amenajată cu bun gust, luminoasă și spațioasă, diminețile sunt mai plăcute, serile sunt mai liniștite și relaxante, iar tu ești mai binedispus!

Related Posts

Ce fel de chiriași ești?

Ce fel de chiriași ești?

1. Dacă proprietarul te anunță cam ,,din scurt,, că ajunge la garsonieră/apartament: a. Îl aștept răbdător, nu mă agit.  Totul …

Read More
Cartierul Central - Student, caut chirie

Cartierul Central - Student, caut chirie

Atunci când avem în vedere zona centrală a unui oras, cu precădere centrul Clujului, putem vorbi despre o mulțime de locații de intere…

Read More