Blog

Keep up to date with the latest news
10 orase colorate

10 orase colorate

   In aceste orase regulile de urbanism par a urma o idee centrala si comuna: Sa fie culoare! Mi-a fost imposibil sa nu ridic din sprancene vazand amestecul de culori tari si diverse pe care cladirile locale le infatiseaza. In unele cazuri, pare a fi vorba de desenul unui copil care isi picteaza casele schitate in toate culorile care i se par interesante. Dar desi ochii mei nu sunt obisnuiti cu o astfel de arhitectura colorata, nu pot nega ca inspira multa veselie si chiar o senzatie de libertate si joaca. Iar acum sa incepem numaratoarea:

1. Wroclaw din Polonia

Wroclaw este unic prin faptul ca este compus din 12 insule conectate prin 117 poduri. Istoria sa se intinde pe mai mult de un mileniu si este foarte similar Clujului prin faptul ca se mandreste a fi un mare centru universitar si un oras al multiculturalismului si al tolerantei.

1

2.Santorini, Grecia

Santorini este un oras-insula de o frumusete coplesitoare si antic, fiind considerat de unii ca si locatie a Atlantidei.

2

3.Charleston (SC), Statele Unite ale Americii

Desi acest oras a fost lovit in 1886 de un cutremur destul de grav, cladirile au fost reconstruite si vechea arhitectura a fost pastrata, aceasta din urma fiind punct de interes principal pentru turisti.

3

4.Jodhpur, India

Jodhpur sau orasul albastru, este cunoscut pentru arhitectura, muzica, limba dar si pentru mancare, in special dulciurile fiind motiv de mare incantare.

4

5.Pelourinho, Salvador, Brazilia

Pelourinho se refera la vechiul centru istoric al orasului Salvador si este caracterizat de vizitatori ca si `locul` unde trebuie sa mergi pentru mancare buna, muzica si viata de noapte.

5

6.Orasul Sf. Ioan, Newfoundland, Canada

St. John este unul dintre cele mai vechi orase fondate de englezi in America de Nord. Si-a pastrat arhitectura coloniala iar regulile de urbanism au mentinut cladirile sub o anumita inaltime.

6

7.La Boca,  Argentina

La Boca nu este decat un cartier al Buenos Aires-ului dar nu puteam trece cu vederea cladirile colorate atat de puternic. Camin al clubului de fotbal Boca Juniors, cartierul se mai mandreste si cu cluburile de tango, tavernele italiene si teatre locale.

7

8.Insula Burano, Venetia, Italia

Burano este de fapt format din patru insule conectate prin poduri si este cunoscut atat pentru casele viu colorate cat si pentru dantela produsa de localnici.

8

9.Bo-Kaap, Cape Town, Africa de Sud

Multi cauta sa isi cumpere o proprietate in cartierul Bo-Kaap pentru arhitectura vesela si inedita si pentru strazile pavate cu piatra dar si pentru atmosfera de multicularitate de care cartierul beneficiaza.

9

10.Nyhavn, Copenhaga, Danemarca

Nyhavn este un canal, port si district al distractiei din Copenhaga. Cladirile din secolele 17-18 au fost prezervate cu grija iar pentru turisti sunt expuse si corabii din lemn pe canal.

10 Speram ca v-au placut imaginile si daca stiti si alte orase care ar putea fi incluse in aceasta lista, asteptam sugestiile dumneavoastra.

sursa: www. forum.md

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More