Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Cum obții spațiu în bucătăria din apartament

Cum obții spațiu în bucătăria din apartament

Te-ai gândit vreodată să faci câteva modificări prin apartament astfel încât să ai mai mult spațiu? Ai bucătăria locuinței foarte mică și ți-este groază să gătești deoarece îți dă senzația că te sufoci? Trebuie să citești asta!

Se întâmplă adesea să rămânem dezamăgiți de felul în care suntem înghesuiți în propria locuință, de modul în care suntem nevoiți să mâncăm la masă sau de felul în care trebuie să aerisim des bucătăria apartamentului închiriat pentru că ne oferă senzația de aer închis, cald și mirosuri de tot felul. Deși pare că ne-am obișnuit cu aceste disconforturi, trebuie să menționăm că pentru o ședere lungă într-un mod sănătos va fi nevoie de câteva schimbări prin bucătărie, astfel încât să obținem mai mult spațiu și să ne oferim confortul necesar pentru un trai cât se poate de bun în apartamentul închiriat.

Edil Agentie Imobiliara

Edil Agentie Imobiliara

Edil Agentie Imobiliara

Să le luăm pe rând:

Pereții – chiar dacă sunt pe alb, cel mai probabil de la aburii mâncărurilor gătite zilnic, aceștia s-au îngălbenit și/sau murdărit. Este recomandat să îi vopsiți periodic (între 1-3 ani este de preferat) și să alegeți o nuanță cât mai deschisă a unei culori pentru a vă da senzația de curat, aerisit și spațiu.

Iluminarea bucătăriei este și ea importantă deoarece activitățile desfășurate în această încăpere sunt printre cele mai importante și timpul petrecut în bucătărie este mult mai mare decât cel petrecut, spre exemplu, în hol. Ați observat cu siguranță în supermarket-uri, că sunt bine iluminate, cu atât mai mult în zona fructelor (zonă situată de obicei la intrarea în magazin). Nu este la întâmplare. Chiar dacă e doar la nivel psihologic, iluminarea ne dă senzația de prospețime și sănătate. Vă recomandăm să folosiți neoane fluorescente pentru a vă oferi lumina necesară în bucătărie, devenind astfel, predispuși la eficientizare și productivitate.

Lucrurile și spațiul lor de depozitare sunt în continuare cu semnul întrebării. Ce facem cu ele? Unde punem și noua tigaie cumpărată? Dăm o gaură în perete? De ce nu ne alocăm timp pentru o selecție și triere a lucrurilor? Ce dorim să spunem este că, atunci când resursele nu ne permit, pentru a ne asigura confortul necesar, va trebui să gândim practic. De ce să păstrăm tigaia veche dacă ne-am luat una nouă? Doar pentru că mai poate fi folosită de câteva ori la prăjit cartofi? Păstrați doar lucrurile de care aveți nevoie cu adevărat și aruncați-le pe cele care nu mai sunt funcționale. Aveți un prăjitor de pâine cu defecțiuni care pot fi remediate și nu l-ați dus la reparat de câteva luni? Poate fi dat spre reciclare. Ocupă spațiu inutil și nu v-ați putut bucura de el. Locul de depozitare poate fi destul de practic și dacă este la înălțime. Adică să suspendați pe perete corpurile destinate păstrării lucrurilor de care aveți nevoie în bucătărie. A se ține cont și de faptul că există suporturi care pot fi montate în perete eliberând blatul de lucru.

Mobila de bucătărie este indicat să fie gândită pentru amplasare strategică încă de la bun început, dar dacă nu poate fi o soluție utilă – atunci vă recomandăm să încercați să vă orientați după mobilier atât suspendat cât și pentru soldat de bucătărie. Orice corp de bucătărie care se află în plus poate fi eliminat sau înlocuit cu unul mai îngust. O masă mai mare nu înseamnă o cină mai romantică. Pentru că, din obișnuință, vom depozita pe ea tot ce ne e la îndemână, uitând care este rolul ei. Optați pentru o masă rabatabilă sau pentru una mai îngustă, iar dacă bugetul este unul limitat … cu puțină iscusință vă puteți gândi să o îngustați dumneavoastră pe cea deja existentă.

Electrocasnicele și multifuncționalele sunt esențiale și eficiente. În locul unui nou prăjitor de pâine putem opta pentru un robot multifuncțional care face și pâine, și ouă prăjite, și cafea. În plus vă spune și cât este ceasul și în cazuri fericite puteți asculta și postul de radio preferat (uimitor cât a avansat tehnologia). Încercați, totuși, să îl mascați și pe acesta, fiindcă din punct de vedere vizual, vă poate da senzația de aglomerat.

Aceste sfaturi și recomandări au fost gândite pentru cei care au bucătăria foarte mică și sunt necesare măsuri serioase în ceea ce privește apartamentul închiriat. Sperăm că v-au inspirat. Ele fac parte din seria de articole "Cum obții mai mult spațiu în apartament ". Pentru mai multe idei în toate încăperile locuinței dumneavoastră - accesați link-ul - https://www.edil.ro/blog/cum-obtii-mai-mult-spatiu-in-apartament 

Related Posts

Cum obţii mai mult spaţiu în baia din apartament

Cum obţii mai mult spaţiu în baia din apartament

Mai ai puțin și ajungi să crezi că ești claustrofob? Hainele urlă la tine și îți cer un coș mai mare de rufe? Mergi cu groază la baie?…

Read More
Cum obții spațiu în holul din apartament

Cum obții spațiu în holul din apartament

Descoperă câteva tehnici eficiente prin care poți obține mai mult spațiu în holul apartamentului tău! Ne trezim adesea în pr…

Read More