Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Cartierul Grigorescu – Student, caut chirie

Cartierul Grigorescu – Student, caut chirie

Scurtă prezentare

Ştiaţi că numele cartierului provine de la vestitul general de armată, Eremia Grigorescu, care a fost decorat cu Ordinul „Mihai Viteazul” pentru servicii speciale de comandament în primul război mondial? De asemenea a mai fost pentru o scurtă perioadă de timp ministru de război. Istoria română îl consemnează drept o personalitate importantă a trecutului tumultos al ţării noastre, iar Cluj-Napoca îi cinsteşte numele prin denumirea dată fostului cartier Donath – în prezent, Grigorescu.

În vecinătate

În vecinătatea cartierului Grigorescu găsim Pădurea Hoia, important parc pentru practicarea de diverse sporturi ca ciclism, airsoft sau paintball. De asemenea, sunt celebre fenomenele paranormale din Pădurea Hoia care atrag frecvent turişti amatori de senzaţional dar şi practicanţi de yoga. Prin apropierea cartierului Grigorescu aflăm şi Someşul Mic, un râu preţuit încă de pe vremea dacilor cu multiple legende ţesute în jurul lui.

Locaţii de interes

Cartierul Grigorescu ne oferă şi locaţii importante ale Clujului precum:

Sediul Radioteleviziunii Române – TVR – una dintre cele mai generatoare de amintiri instituţii de televiziune a reuşit să rămână în picioare din 1955.

Muzeul Satului – unul dintre cele mai prestigioase muzee de tradiţii şi obiceiuri din Europa.

Parcul Etnografic „Romulus Vuia” - gospodăriile rurale din acest parc etnografic reflectă foarte bine ocupaţiile şi stilul de viaţă transilvănean.

Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” – primul liceu de ştiinţe ale naturii din zona Transilvaniei cu clase în română şi maghiară.

Cu o linişte mult căutată în Cluj-Napoca, construcţii care amintesc de timpuri medievale, dar şi blocuri impresionante sau spaţii verzi, cartierul Grigorescu este una dintre zonele dorite din Cluj.

Edil Agentie Imobiliara

Edil Agentie Imobiliara

Acest cartier îți prezintă interes? Noi venim în ajutorul vostru cu oferte de chirii în acest cartier minunat.

Închiriere casă cu 10 camere în cartierul Grigorescu – 2400 €

Închiriere apartament cu 2 camere în cartierul Grigorescu – 380 €

Închiriere apartament cu 2 camere în cartierul Grigorescu – 340 €

Închiriere garsonieră în cartierul Grigorescu – 250 €

 

Citește și despre Cartierul Gheorgheni - Student, caut chirie

Related Posts

Cartierul Someșeni – Student, caut chirie

Cartierul Someșeni – Student, caut chirie

Cartierul Someşeni din Cluj-Napoca este o locaţie veche, atestată documentar din secolul XIII, mai precis din 1280, sub denumirea germană de Mikel…

Read More
Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Din seria cartierelor aflate în topul preferințelor studenților, dar nu numai, își face loc și cartierul Gruia. Noi am vorbit și desp…

Read More